Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam 20 godina, na skoro svim zubima imam crne tackice odnosno pigmentaciju. Meni to jako smeta, pa me zanima kako moze da se ukloni? Da li je neophodno busiti zube ili postoji drugo resenje?

Ivana - 02. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Ivana,

pigmentacije nastaju zadržavanjem pigmenata iz hrane (kafa, cigarete, čajevi, dodaci ishrani na bazi gvožđa, kao i prakticno sva hrana) na povrsinu zuba. One mogu nastati na svim površinama zuba.

Zavisno od uzroka nastanka, kao i površine zuba na kojoj se nalaze, mogu se ukloniti na više načina (ultrazvučnim aparatom, laserom, poliranjem ili peskiranjem površine zuba itd.). U slučaju postojanja pigmentacija na griznim površinama bočnih zuba, koje su posledica dubokih i uskih brazda (fisura), njihovo uklanjanje je gotovo nemoguće, a da se pri tome ne ošteti i gleđ zuba, pa je bitno ovakve pigmentacije kontrolisati, kako bi se pratilo da li prelaze u karijes zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28187 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28187
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata