Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam 26 godina, nedavno mi je na pregledu kod zubara receno da bi trebala da secnem resu iznad gornjih zuba jer mi je mnogo jaka pa mi ona siri zube iako sam ja imala rupicu izmedju prednja dva zuba i pre nego sto su poceli da mi nicu umnjaci, rupica mi se smanjila zbog umnjaka medjutim nedavno sam izvadila umnjak i ta rupica izmedju prednja dva zuba mi se opet prosirila. Interesuje me da li je moguce da mi se od rese sire zubi i da li sem tog sirenja postoje i neki drugi problemi koji se mogu javiti ako to ne uradim tj. ako ne operisem tu resu?

tijana - 20. 11. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

       Poštovana Tijana,

u slučaju kada je sluzokožni pripoj-frenulum u nižem položaju i fibromatoznije građe-čvršće strukture,  između centralnih  sekutića se pojavljuje manji ili veći razmak-dijastema  kao i  nepravilnost položaja pojedinih zuba.

S druge strane, nizak pripoj sluzokožnog nabora može prouzrokovati i recesiju-povlačenje desni okolnih zuba.

Srdačno

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata