Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Imam 32 godine i još uvek imam mlečne očnjake,stalni zubi se nalaze u vilici,znam pošto sam snimala,e sad mlečni zub je krenuo da puca pa moram nešto da radim po tom pitanju a nisam sigurna šta.
Moj zubar predlaže da izvadimo mlečne zube i stavimo implante tako što će mi strugati četvorke,a kaže da ne moram na operaciju da izvadim stalne očnjake koji su u vilici.
Pitanje da li moram da izvadim stalne očnjake? I da li mora da mi se oštećuju četvorke zbog impalnta?

Vasilija - 31. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Vasilija,

postoji mogućnost da se impaktirani očnjaci dovedu u pravilan položaj uz pomoć oralno hirurške i ortodontske tarapije, ali da bi se to definitivno utvrdilo neophodan je pregled specijalista navedenih oblasti stomatologije. Više o svemu možete da pročitate ovde.

Ukoliko prethodno navedena terapija nije moguća, savetuje se čuvanje mlečnih očnjaka u vilici koliko god je to moguće. Ukoliko je pak neophodno da se mlečni očnjaci vade, planira se njihova nadoknada. Najbolje rešenje je ugradnja implantata na mesto očnjaka i izrada keramičke krunice na implantu, što ne zahteva brušenje susednih zuba. Druga opcija je izrada mosta, koja zahteva brušenje susednih zuba.

Savetujemo da posetite specijalistu ortodoncije ili oralne hirurgije, koji će zajedno doneti adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata