Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani! Imam 32 godine i vec duze vrijeme imam problema sa povremenim krvarenjem iz desni prilikom pranja zuba.Na pojedinim zubima desni su mi se povukle, najizrazenije je na donjoj jedinici i dvojci sa unutrasnje strane na gornjoj trojci .Moj stomatolog kaze da je do pocetak paradontoze.Savjetovao mi je drugaciji nacin pranja zubi,povlacenjem cetkice u smjeru u kojem su nikli i cetkicama za osjetljive zube(do sada sam praktikovala kruze pokrete tvrdjim cekicama za zube ) i cesce kontrole (slijedecu mi je zakazao za 4 mjeseca ).Ali bojim se da to nije dovoljno.Trebam li preduzeti jos neke mjere dok ne bude kasno.Zubi su mi svi stabilni i to povlacenje desni nije jos toliko vidljivo .Unaprijed zahvalna !

Dragica Tojagic - 30. 10. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Dragice,

Vaš stomatolog je postupio potpuno ispravno, naravno ukoliko je uz sve navedeno uklonio i kamenac.

Poslušajte ga!

Ukoliko za desetak dana ne bude rezultata, ponovo mu se obratite.

Jedini mali dodatak, koji se pokazao kao delotvoran u praksi je zubna pasta "parodontaks" i sprej za regeneraciju desni "gengigel". Oba preparata se kupuju u apotekama, s tim što moram napomenuti da je pasta poprilično neukusna.

Za predlog drugih ili daljih terapijskih opcija neophodan bi bio pregled.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata