Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, Imam 33 godine, i po preporuci stomatologa/ ortodonta 2 meseca nosim fiksni ortodontski aparat. Aparat mi je preporucen zbog loseg zagriza koji je vremenom doveo do bruksizma tj trosenja prednjih zuba, i postavljen je na prednjim zubima , odnosno od jedinice do petice. Na digitalnom ortopanu su primetili manjak kostane mase u predelu zadnjih zuba ( posebno sedmice ) i rekli su mi da su fakticki moje sedmice ` izgubljene` i ako su sasvim zdrave..Preporuka stomatologa je nosenje aparata a nakon skidanja istog eventualna operacija , mada . mOJA DIJAGNOZA JE NAVODNO JUVENALNA PARADENTOPATIJA KOJA JE PO NJIMA GENETSKO OBOLJENJE I TESKO JE IYLECIVA. kAKVI SU VASI SAVETI, ODNOSNO DA LI SMATRATE DA CE NOSENJA APARATA UBRZATI PROPADANJA KOSTANE MASE ILI MI JE PREPORUCENO LECENJE KORREKTNO PREPISANO?

Suzana Petrovic - 13. 05. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Suzana,

iako bez kliničkog pregleda i analize snimka ne možemo sa sigurnošću tvrditi, smatramo da je predloženi plan terapije  apsolutno korektan.

Verujte Vašem stomatologu, poverenje i saradnja su od velikog značaja za krajnji ishod lečenja.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27657 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27657
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata