Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, imam 34 godine i unazad godine dana mi se javilo škljocanje vilice sa lijeve strane. Prije toga nisam imala nikakvih problema. Škljocanje je konstantno, čak i kada pomičem vilicu ka du ću otvoriti usta i reći A, a da su usta tom prilikom ipak zatvorena. Kada jedem, žvačem, čak i kada govorim, vilica škljoca kada ju pomičem, ne u stranu, horizontalno, nego vertikalno. Ne škljoca jedino kada donji dio čeljisti pomaknem malčice na desno - tom prilikom mogu otvrati i zatvarati bez škljocanja. Da li mi možete reći što bi tome mogao biti uzrok ? I da li tome ima ikakve pomoći?Htjela sam još pitati koliko to može biti ozbiljan problem? Lijep pozdrav i unaprijed hvala, Monika

M.I. - 04. 03. 2009.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovana Monika,

 uzroci bolova i "škljocanja" zgloba najčešće su:

1) nedostatak bočnih zuba (gubitak visine zagrižaja)

2) bruksizam( škripanje zubima)

3) pojedine loše navike

4) trauma....

Zavisno od uzroka oboljenja i terapija je različita. 

Savetujemo vam da posetite stomatologa, specijalistu oralne hirurgije koji će vam na osnovu pregleda i snimka ukazati na razlog nastanka postojećih tegoba i  ordinirati terapiju.

Srdačno

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28781 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28781
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata