Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, Imam bebu od jedanaest meseci,izrasli su joj gornja dva zuba (jedinice)i donja dva zuba.Primetila sam da joj je na desnom gornjem zubu ivica oknjena pa ne znam sta da radim

vanja - 27. 09. 2020.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

       Poštovana Vanja,

oštećenje(okrnjenost) krunice gornjeg mlečnog sekutića najverovatnije je posledica direktnog udara čvrstog predmeta na površinu zuba što se dešava pri padu deteta, udar zubića o ogradu krevetića itd.

Savetujemo Vam, da dete odvedete kod stomatologa , koji će nakon pregleda utvrditi  kakva je  povreda u pitanju (povreda tvrdih zubna tkiva i pulpe, povreda potpornog aparata zuba).

Ukoliko je pri povredi zuba došlo samo do odlamanja gleđi, oštra ivica se blago zaobli. Treba istaći da se stomatološke intervencije kod tako malog deteta zbog nemogućnosti uspostavljanja bilo kakve saradnje, veoma teško sprovode. 

Srdačan pozdrav i uživajte sa bebom.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata