Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

Imam bebu staru 11 meseci i simptomi ukazuju na pojavu cirkularnog karijesa, na gornjoj jedinici i dvojci sa jedne strane.

Pranje zuba smo počeli pre mesec dana (bez paste još uvek), nakon čega smo ubrzo i uočili neravnine, a uskoro i promenu boje

S obzirom na to da je beba mala, ne drži je mesto, koje su mogućnosti lečenja? Da li je moguće tretirati nemehanički (čuli smo za ozonsko lečenje, lečenje pastama/kremama...) ili da li je moguće nekim tretmanom kontrolisati karijes do stalnih zuba i da li je ovo početna faza ili smo već zakasnili za neke "blaže" oblike lečenja?.

Hvala unapred na odgovoru i vremenu!

Petar - 24. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Petre,

pretpostavljamo da je u pitanju cirkularni karijes koji je karakterističan za decu njegovog uzrasta. Svakako bi trebalo pokušati sa sanacijom karijesa ukoliko je moguće uspostaviti saradnju sa detetom i na taj način sprečiti dalje širenje karijesa, odnosno propadanje zubnog tkiva. Takođe, u slučaju cirkularnog karijesa trebalo bi ukloniti uzrok njegovog nastanka, pored redovnog i beskrekornog održavanja oralne higijene potrebno obratiti pažnju i na navike vezane za ishranu što je bitan činilac u nastanku ove vrste karijesa. Više o svemu možete pročitati na našem sajtu u tekstu pod nazivom "karijes mlečnih zuba".

Iz svega gore navedenog savetujemo Vam da posetite specijalistu dečje stomatologije radi kliničkog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze, i potrebnih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata