Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani imam bol prilikog zvakanja hrane na gornjoj desnoj osmici, zub prosto reaguje na pritisak! Nema nikakvog kvara sto je stomatolog potvrdio i savetuje mi vadjenje osmice. Imam kulturu odrzavanja zuba, obzirom da imam preko 40g i sve zube. Vadjenje zuba mi je suvise strano! U cemu moze biti problem? Vilica, zub? Da li se nesto moze uraduiti bez vadjenja! Ne reaguje ni na hladno ni toplo potpuno ispravan! Veliki pozdrav.

Miki - 26. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Miki,

uzrok Vaših tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe, uzrok može biti i prisustvo patološkog procesa u predelu vrha korena zuba koji, ukoliko zaista nema karijesa na navedenom zubu, može biti posledica dubokog parodontalnog džepa, kada je potrebno sprovesti adekvatno lečenje kanala korenova navedenog zuba, a ukoliko to iz bilo kog razloga nije moguće, nažalost potrebno je vađenje.

Nažalost, ovim putem se ne može sa sigurnošću znati o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da uradite Rtg snimak navedenog zuba i ponovo posetite stomatologa, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i odredila adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata