Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, Imam devojcicu od 4,5 godina i dosta zuba zahvacenih karijesom. Idemo kod zubara i vec su joj tri donja zuba plombirana (dve petice i jedna cetvorka). Nije joj bas najprijatnije, ali se ne buni kad idemo kod zubara. Gornji dvojka je potpuno izedena karijesom, a i dobar die jedinice. Ono sto me sad zabrinjava je da su joj donje jedinice rasklacene (jedna je veoma rasklacena). Posto znam da mlecni zubi pocinju da se menjaju tek sa 6 godina, sta da radimo? Napominjem da su ove donje jedinice zdrave t.j nisu zahvacene karijesom.

Ljupka - 26. 02. 2008.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Postovana Ljupka

opustite se , nema razloga za zabrinutost.

Kod decice uzrasta 3,5-4 god. pocinje FIZIOLOSKA RESORPCIJA korenova mlecnih zuba i brzina te resorpcije je razlicita, kod neke dece je taj proces sporiji a kod drugih intenzivniji, sto se upravo desilo i kod Vase devojcice.

Znaci, taj mlecni zubic ce se rasklatiti u tolikoj meri da ce sam ispasti (nekada je potrebna mala pomoc od stomatologa) i na njegovom mestu ce izniknuti lep, stalni sekutic.

Dobro perite zubice, narocito uvece neposredno pre odlaska na spavanje a kada izrastu i prvi stalni kutnjaci tkz. sestice(njihovom nicanju ne prethodi ispadanje mlecnih kutnjaka) javite se stomatologu radi zalivanja fisura pomenutih zuba

Srdacno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata