Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Imam dva zaostala korena u gornjoj vilici i osecala sam blagi bol u vecernjim casovima,ujutru mi je deo obraza i iznad gornje usne ka oku otekao.Stomatolog je prepisao Sinacilin 2x500mg,par dana pa da izvadimo zube,zub nije otvaran,ne boli me vise,temperaturu nemam.Da li je terapija uredu ili je trebalo otvarati zub,jer doktor kaze da se upala mora smiriti i da posto je u pitanju koren ne treba ga vaditi pod upalom da se ne dodje do komplikacija...Unapred hvala na odgovoru

Marija - 30. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Marija,

u slučaju postojanja otoka porekla zuba, uz primenu antibiotika, zub uzročnik je potrebno što pre otvoriti radi drenaže gnojnog sadržaja, a po potrebi i uraditi inciziju (mali rez) u predelu najizraženijeg otoka. Nakon smirivanja simptoma (bola, otoka..) zub je potrebno izvaditi, ukoliko ne postoji mogućnost da se zub izleči i sačuva.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25948 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25948
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata