Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani. Imam jedno pitanje naime vec duze vrijeme imam pokvarenu 6-icu gore s desne strane i zubar kaze da se to treba vadit. Zub je dosta pokvaren i otvoren i iz njega izlazi neprijatan miris. Mene zanima da li sto moze dogodit ako ne vadim taj zub tj. kolike su sanse za neke komplikacije s zubom i ostalim organima u tijelu posto sam citao da pokvaren zub moze uzrokovat razne probleme ostalim organima
Hvala vam na odgovoru

danijel - 21. 02. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Danijele,

kao posledica nelečenog karijesa javlja se oboljenje zubne pulpe (zubnog živca). Infekcija se dalje širi u kanale korena zuba i dovodi do zapaljenja tkiva oko vrha korena zuba. Na taj način može nastati periapikalni proces (granulom, cista). 

Svaki "pokvaren zub" može uticati i na pojavu tegoba i oboljenja udaljenih organa. Više o fokusima možete pročitati ovde. Dakle, potrebno je da se sprovede adekvatna terapija zuba. Ukoliko se iz bilo kog razloga ne može adekvatno sanirati, takav zub je potrebno izvaditi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata