Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, imam jedno pitanje. Pre dva dana sam izvadila živac iz gornje petice. Stavljen je lek i rečeno mi je za dve nedelje da odem ako bude sve u redu, da se zatvori plombom. Odmah nakon vadjenja živca imala sam bolove na bilo kakvu hranu, toplo, hladno isto izaziva bol. I na bilo kakav dodir reaguje kao da me u trenutku dodira nešto propada u tom delu kao iglom. Ne znam koliko je to normalno. Baš jako ume da zaboli, nekad samo kljuca, nekad potraje pulsiranje. Pa me zanima kako zub inače treba da reaguje u periodu dok je lek unutra i imam li potrebe za brigom?

Danica - 17. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Danica,

nažalost iz navedenog se ne može sa sigurnošću znati o kojoj vrsti aplikovanog medikamenta je reč.

Tokom endodontske terapije moguća je pojava osetljivosti lečenog zuba i to obično na kuckanje, zagrižaj, dodir jezikom usled iritacije tkiva oko vrha korena zuba prilikom instrumentacije kanala korena zuba, koja traje nekoliko dana i postepeno se smanjuje.

Verujemo da nemate razloga za zabrinutost, a ukoliko se javi pogoršanje tegoba (intenzivan bol, otok), savetujemo da se javite Vašem stomatologu pre zakazanog termina.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata