Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam jedno pitanje za Vas. Desilo mi se to da sam se okliznu i polomio zub jedinicu. Od njega je ostao samo koren. Posto planiram da uradim krunicu(naravno sa kocicem), interesuje me koliko je to korektno posto je taj zub inace mrtav (izvadjen mu je zivac jos odavno). Da li preporucejete implant ili je u redu zadrzati moj koren+kocic+krunica? Unapred hvala!

Aleksandar - 12. 12. 2019.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Aleksandre,

ukoliko se nakon kliničkog pregleda i analize snimka zuba ustanovi da je zub korektno izlečen te da postoje uslovi za ugradnju kočića u kanal korena zuba i izradu keramičke krunice, ovo je najbolje rešenje.

Sa druge strane, nezadovljenje navedenih uslova je indikacija za vađenje zuba. U tom slučaju ugradnja implanta i izrada krunice nošene implantom je najbolje rešenje.

Naravno, konačan plan terapija može se dati tek nakon pregleda i analize snimka zuba.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25449 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25449
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata