Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, imam početak paradentopatije, redovno 2ili 3 puta perem zube, koristim intermedijalne četkice / ne konac/. Po vidjenju su mi zubi čisti. beli. Idem na kontrolu na 1 mesec ili mesec ipo. Svaki put mi se čisti kamennac..- . Da li je to mnogo. Poslednji put mi je rečeno da mi se gledj malo skinula na bočnim zubima. Imam 39 god, pušač sam. KOLIKO često sme da se skida kamenac i da li se gleđ sama regeneriše.

dragica - 31. 10. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Dragice,

kamenac sme i potrebno je da se uklanja kada se nakupi na površini zuba i time izaziva upalu desni. Demineralizovana gleđ (početni karijes) u stadijumu bele mrlje može se remineralizovati ("regenerisati") pod uslovom da je oralna higijena besprekorna. Sa druge strane, oštećena gleđ sa pojavom defekata ne može se regenerisati te je u tim slučajevima najčešće indikovano postavljanje kompozitnih ispuna.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27225 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27225
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata