Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam pokvarenu sedmicu. Zub ne reaguje ni na toplo, ni na hldno I do sada me nikada nije boleo.Kada sam otisao kod zubara receno mi je da moram da ga snimim ali cu u svakom slucaju morati da ga izvadim.Interesuje me vase misljenje u vezi toga.

Zoran - 19. 03. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Zorane,

kod zuba koji imaju periapikalni proces (proces oko vrha korene zuba), bolova nema, sve dok ne dođe do akutizacije procesa kada je klinička slika potpuno drugačija.

Ukoliko se, nakon pregleda i analize snimka tog zuba, utvrdi postojanje periapikalnog procesa, izlečenje se postiže: 

1) kanalnom terapijom,

2) kanalnom terapijom i apikotomijom (hirurško uklanjanje periapikalnog procesa ili,

3) vađenjem zuba, ukoliko predhodne dve terapijske procedure nije moguće korektno sprovesti.

Srdačno

 

 





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata