Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam povremeno uzasan zadah koji se ranije nije osecao iako imam navlake na zubima u gornjoj vilici. U zadnje vreme povremeno imam glavobolje tj. osecam uzasan bol na desnoj polovini glave otprilike iznad trojke, desne koji mi razara glavu, najblaze receno. Zanima me sta mi je ciniti jer nisam do juna u mogucnosti da dodjem u zemlju. Da li bi pomogli eventualno antibiotici? Unapred zahvalna, Tanja.

Tanja - 29. 01. 2009.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovana Tanja,

pojava zadaha može biti posledica prisustva mekih i tvrdih zubnih naslaga, postojanja džepova, karijesa ispod navlaka...

Ukoliko se radi o staroj protetskoj nadoknadi (navlakama) najverovatnije da je došlo do promena tj. da ona više nije adekvatna što ima za posledicu zadržavanje hrane i otežano održavanje higijena te se javlja zadah kao posledica ovih promena. Rešenje je izrada novog rada,sanacija zuba i parodontalnog tkiva.

Što se tiče bola u projekciji korena trojke, ukoliko se radi o avitalnom zubu, živac nije živ, najverovatnije se radi o postojanju periapikalnog procesa. Sve o tome kao i terapiji možete pročitati-ovde

Rešenje dileme šta je tačno u pitanju je poseta stomatologu. Ukoliko se zaista radi o periapikalnom procesu i Vi niste u mogućnosti da se odmah obratite lekaru antibiotici mogu biti od pomoći tj. da spreče akutizaciju procesa ( pojavu otoka, jakih bolova...)

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata