Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam problem sa gornjom levom jedinicom. Naime, zub je vise puta popravljan, trenutno nedostaje polovina zuba a ostalo je pod plombom. Kod mene je problem sto imam nepravilan, dubok zagrizaj i sto sam sklona bruksizmu pa plomba ispada. Poslednji put kada sam je popravljala ovaj zub predlozene su mi 4 krunice u gornjoj vilici (obe jedinice i obe dvojke), ali ja nisam pristala iz razloga sto su ostala 3 zuba zdrava Rekli su mi da se inlej ne radi ne prednjim zubima. Ni u donjoj vilici nije sjajna situacija, donji zubi su prilicno istanjeni, `potroseni`. Imam 47 godina. Sta mi predlazete kao resenje?
Pozdrav, Snezana

Snezana - 19. 07. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Snezana,

nepravilnosti položaja zuba i zagrižaja najbolje bi bilo ispraviti pomoću ortodontske terapije, a potom planirati sanaciju zuba kao dugoročno rešenje. Generalno, da bi bilo koje rešenje bilo adekvatno potrebno je uravnotežiti zagrižaj, ali i rešiti problem bruksizma izradom silikonskog štitnika za zube (night guard). Kao rešenje za navedeni zub nameću se konzervativna kao i protetička rešenja. Što se konzervativne terapije tiče, postoji mogućnost lečenja kanala korena zuba i ugradnje kočića u kanal korena zuba (fiber glass kompozitni kočići), nakon toga krunični deo se može rekonstruisati plombom. Ista mogućnost postoji i u slučaju izrade keramičke krunice.

Da bi se napravio plan terapije neophodan je klinički pregled, stoga ovim putem nažalost ne možemo tvrditi bilo šta. Predlažemo da zakažete Vaš pregled kod specijaliste stomatološke protetike.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata