Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam problem sa vilicom. Naime vec dve nedelje ne mogu da otvorim vilicu normalno, samo vrlo malo i mogu da grizem male komadice. Imam osecaj kao da je u pitanju grc i samo u levoj strani bas u zglobu. Cim otvorim usta malo vise zaboli me i ne mogu dalje, ne mogu ni da se prozevam ☺ Nisam imala nikakvu stomatolosku intervenciju niti neko naprezanje. Ali osecam kao da mi je taj misic zgrcen. Moj zubar kaze da ce proci samo ali meni nikako da prodje. Sta je to i kako da resim taj problem?

Marija - 22. 03. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Marija, 

problem koji navodite je porekla donjoviličnog zgloba, a uzrok može biti u samom zglobu ili mišićima. Ovakve probleme mogu da provociraju i neadekvatni odnosi zuba gornje i donje vilice (zagrižaj).

Preporučujemo Vam da radite vežbe, o kojima možete sve pročitati ovde. Takođe, potrebno je da zakažete pregled kod stomatologa kako bi se postavila tačna dijagnoza i napravio plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata