Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

postovani, imam probleme sa zubima jer su nekvalitetni i jako se brzo kvare, pojavi mi se tockica na zubu i u roku tjedan.dva dana taj zub mi se prepolovi, moj stomatolog mi savjetuje da ga izvadim, a posto sam jos jako mlada zanima me dali se moze korijen lijeciti pa nadomjestiti zub sa implantantom? hvala unaprijed :)

marlena - 27. 08. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Marlena,

ukoliko se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka ustanovi da prostali deo zuba parodontološki zdrav, potrebno je sprovesti kanalnu terapiju.

Kanalna terapija podrzumeva uklanjanje inficirane zubne pulpe, čišćenje i punjenjenje kanala korena.

Nakon adekvatno sprovedene kanalne terapije (proverava se kontrolnim Rtg snimkom i nepostojanjem tegoba) i postavljanja fiberglass kočića (fiber post), potrebno je izraditi keramičke krunice.

Ukoliko se ustanovi da je indikovano vađenje zuba, moguće ga je nadomestiti ugradnjom implantata (imedijatnom (odmah) ili odloženom implantacijom), te na njemu izradom keramičke krunice.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata