Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Imam razmak izmedju gornjih i donjih jedinica!
U stomatoloskoj ordinaciji su mi preporucili da mi uklone gornji resicu i da mi je bolje da koristim mobilni Inman aparat umesto fiksne proteze, jer ce brze da mi se spoje zubi!
Da li je to tacno?

Marijana - 23. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Marijana,

u slučaju postojanja razmaka između zuba (dijastema), zube je moguće "spojiti" njihovim postavljanjem u pravilan položaj pomoću ortodontske terapije. Ovaj vid terapije predstavlja najbolje rešenje.

Ukoliko je u Vašem slučaju uzrok dijasteme (razmaka između zuba) spušten frenulum (resica na gornjoj usni) neophodno je njegovo uklanjanje pre ortodontske terapije, kako ne bi došlo do recidiva, odnosno do ponovnog stvaranja dijasteme. On se uklanja vrlo jednostavnom hirurškom intervencijom, bezbolno uz primenu lokalne anestezije.

Savetujemo da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite specijalistu ortodoncije, koji će na osnovu kliničkog pregleda, analize potrebnih Rtg snimaka i analize studijskih modela odrediti adekvatan plan terapije, samim tim i vrstu ortodontskog aparata koji je najbolji u Vašem slučaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata