Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam sedamnaest godina i problem sa gornjom cetvorkom s lijeve strane. 2 cetvorka mi je ispala u 8. razredu kada sa imala 14 godina i narasla ponovo. Za ovu cetvorku nisam sigurna jer se ne sjecam da je ispadala ikad. Taj zub je popravljan i slikan je ali zubar je rekao da je sve u redu ali to je bilo prije 4. godine Ta cetvorka izgleda cudno ne kao ostali zubi i iznad nje su desni upaljene i crvene. Ne znam da li je potrebno da ga vadim jer nisam sigurna da ce ponovo narasti?
Hvala unaprijed.

Medina - 22. 01. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Medina,

mlečna četvorka se zamenjuje stalnim zubom najčešće između 11. i 12. godine života. Mlečni zub može da prezistira i dalje u ustima u slučaju kada je zametak stalnog zuba odsutan ili ako je stalni zub impaktiran.

Dilema u Vašem slučaju se može rešiti analizom OPT snimka (Rtg snimak zuba obe vilice) ili po potrebi i pojedinačnim-retroalveolarnim Rtg snimkom. Crvene desni su najčešće posledica zapaljenja desni što nastaje usled prisustva mekih i tvrdih zubnih naslaga, karijesa, ne adekvatnog ispuna ili protetskog rada. nakon uklanjanja uzroka zapaljenje desni se sanira.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata