Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam sina koji ce uskoro napuniti 6 godina, a kad je imao 2 godine pri udaru je izbio gornju lijevu jedinicu sasvim. Prije nekoliko dana mu je ispala donja jedinica,pa me zanima da li ce mu izrasti i ta gornja jedinica koju je izbio sad kad pocnu izrastati ostali zubi? Hvala

Bojana - 14. 04. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Bojana,

očekivano vreme nicanja stalnih jedinica je između šeste i sedme godine, ali treba da imate u vidu da je nicanje individualno pa postoje određena odstupanja.

Obzirom da se izbijanje desilo kad je dete imalo dve godine verovatno klica stalnog zuba nije oštećena, jer je u tom periodu bila visoko pozicionirana u vilici. Jedino što može da dovede do kašnjenja nicanja (do godinu dana) jeste zadebljanje vezivnog tkiva iznad klice stalnog zuba.

Savetujemo da posetite specijalistu dečje stomatologije kako bi se kontrolisala smena zuba i po potrebi indikovala neophodna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata