Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam sina od 4- ipo, godine , koji je pri padu izgubio obe prednje jedinice iz gornje vilice, zubi su ispali celi i nije bilo veceg krvarenje. Zanima me kada mozemo ocekivati nove jedinice i da li ce novi zubi rasti pravilno.

Igor - 22. 06. 2008.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

              Poštovani Igore

      traumatsko izbijanje mlečnih zuba (najčešće gornjih centralnih sekutića) posledica je:

     1. nedovoljnog broja  parodontalnih vlakana koji su uz to i nepravilno raspoređena (parodontalna vlakna su vlakna koja vezuju zubiće za koštanu čašicu vilice)

     2.plitka alveola(koštana čašica) sa spongioznom koštanom građom vilica

     3.početna ili uznapredovala fiziološka resorpcija korenova pomenutih mlečnih zuba

         Nicanje zuba zamenika može kasniti i do godinu dana zbog zadebljanja vezivnog tkiva iznad zubnih klica stalnih zuba. Njihov položaj se može odrediti analizom Rtg snimka (što u ovom uzrastu deteta nije neophodno).

        Za sada se sa sigurnošću ne može prognozirati da li će stalne jedinice zauzeti pravilan položaj u zubnom nizu ili ne. U svakom slučaju takve nepravilnosti se uspešno leče u savremenoj ortodonciji.

       Srdačan pozdrav

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata