Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

imam sina od tri godine i osam meseci. Donji zubić petica je bio pokvaren. Vodili smo ga kod zubara i zubarka mu je prvo izbrusila taj zub i stavila lek u njega. Lek smo držali deset dana i juče smo išli da izvadi lek i da stavi plombu u zub. Kada je izvadila lek i pre nego što je stavila plombu sin je zatvorio usta i zubarka je rekla da je sada došla pljuvačka u taj zubić jer je zatvorio usta i da više ne može da se popravi, tj. plombira i ostavila ga je otvorenog. Pitala sam da li može da se osuši zub i steriliše i da se stavi plomba rekla je da ne može jer je zatvorio usta. Zanima me da li taj zubić stvarno ne može da se popravi i da li zaista mora ostati otvoren ili ipak može da se stavi plomba?
Unapred hvala.

Mirka Djermanovic - 12. 12. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

  Poštovana Mirka,

s obzirom da je zub nakon trepanacije (otvaranja) komorice zubne pulpe ostao otvoren, put za infekciju korenske pulpe je otvoren, te u slučaju da se sada zub zatvori ispunom bez lečenja korenskih kanala, moguće je da će doći do pojave bola, otoka...

Savetujemo Vam da dete odvedete kod spec. za dečiju i preventivnu stomatologiju ili Dečiju kliniku Stomatološkog fakulteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu....

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata