Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, imam sledeći problem. Ako mi koža dođe u dodir sa nekim metalom (sem sa srebrom i zlatom), na tom mestu se pojavi osip praćen užasnim svrabom. Pitam se da li bih smela u tom slučaju da stavljam metalne krunice (trebalo bi raditi i jedan most) ili isključivo moram nemetalne? Srdačan pozdrav

nataša - 15. 01. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Nataša,

ukoliko imate alergijsku reakciju na različite metale i/ili legure najbolje bi bilo uraditi alergološko ispitivanje na konkretni materijal.

Savetujemo da pre izrade mosta u saradnji sa Vašim stomatologom alergolog uradi alergotest na sve materijale koji bi došli u obzir za izradu planiranog protetskog rada.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27657 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27657
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata