Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imam veliki problem i a nisam uspela da nadjem na vasem sajtu da neko ima slican problem pa moram da postavim pitanje. Danas sam imala operaciju impaktirane gornje osmice i operacija je trajala skoro pola sata i zubar je jedva izvadio zub. Nakon 5-6 sati operacije i dalje imam krvarenje a sto je jos gore sto nemam osecaja leve sttane obraza i usana i dok pricam usta mi se krive. Molim vas da mi sto pre odgovorite jer sam jako zabrinuta. Hvala unapred.

Ada - 22. 05. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ada,

potrebno je razlikovati blagu sukrvicu od krvarenja (puna usta krvi). Pojava blage sukrvice iz rane je uobičajena neposredno nakon vađenja zuba, i ne bi trebalo da Vas zabrinjava, a u slučaju obimnog krvarenja neophodno je da se što pre javite Vašem stomatologu.

Utrnulost donje usne može da ukazuje na oštećenje donjoviličnog živca, što predstavlja jednu od mogućih komplikacija prilikom davanja sprovodne anestezije u donjoj vilici i prilikom ekstrakcije donjih umnjaka. Oporavak zavisi od stepena oštećenja donjoviličnog nerva, i traje od nekoliko dana pa do godinu dana. Od terapije se mogu primeniti vitamini B kompleksa i grejanje utrnute regije ali isključivo po preporuci Vašeg lekara.

Savetujemo Vam da se javite Vašem stomatologu radi kontrolnog pregleda, i terapije po potrebi.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24736 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24736
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata