Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, imam veliki strah od vađenja zuba. Moram da izvadim 12 zuba. Da li mogu biti alergična na anesteziju, strah me lupanja srca jer inače pijem beta blokator i lek protiv hipertenzije?? Da li boli sam tok vađenja, jer mene vec ti zubi bole na dodir jezika?? Da li je moguće da anestezija ne reaguje ako je neki proces ili zubi već bole?? Hvala unapred na odgovoru, srdačan pozdrav.

Snezana - 13. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Snežana,

prvenstveno je potrebno kliničkim pregledom i analizom OPT snimka (snimak svih zuba gornje i donje vilice) utvrditi tačnu dijagnozu i proceniti da li zubi mogu adekvatno da se izleče i sačuvaju ili je potrebno njihovo vađenje. Vađenje zuba predstavlja poslednju terapijsku opciju, ukoliko zubi nikako ne mogu da se izleče i sačuvaju.

Što se tiče Vašeg osnovnog oboljenja, nema kontraindikacije za upotrebu lokalne anestezije. Naglašavamo da pre odlaska stomatologu redovno uzmete Vašu terapiju. 

Uz adekvatnu aplikaciju lokalnog anestetika sve stomatološke intervencije su apsolutno bezbolne, prema tome nemate razloga za zabrinutost.

Za pacijente sa prenaglašenim strahom od stomatoloških intervencija u našoj poliklinici postoji mogućnost njihovog izvođenja u analgosedaciji. Više o tome možete pročitati ovde.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata