Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, imao sam celodnevni bol u zubu prvog dana, pa zatim kad sam se probudio sacekao me je otok narednog dana (bol je prestao). Danas je otok vidno smanjen ali jos uvek prisutan. Treba mi savet da li smem da pijem Dovicin da bih sprecio neku infekciju i ako smem kako da ga doziram dok se otok ne izgubi da odem zubaru. Pamtim da moze doci do infekcije jer gnoj mora negde da ode i povuce za sobom bakterije koje mogu da inficiraju druge delove pa sam se prestravio. Ili je Dovicin ,,prejak" za ovaj slucaj?! Hvala Vam unapred, i srecan rad

Djordje - 30. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Djordje,

Otok najčešće ukazuje na postojanje patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, ali uzrok može biti i prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa i slično.

Sam antibiotik neće rešiti vaš problem, već ukoliko je zub uzročnik otoka, neophodno ga je otvoriti radi drenaže gasova i gnojnog sadržaja, i ostaviti otvorenim sve do smirivanja simptoma. Nakon toga potrebno je lečenje kanala korenova zuba i odgovarajuća rekonstrukcija, a ukoliko nije moguće izlečiti zub indikovano je vađenje.

Savetujemo da uradite Rtg snimak navedenog zuba, i što pre posetite stomatologa kako bi se postavila tačna dijagnoza i indikovala terapija. Nikako ne savetujemo uzimanje antibiotika na svoju ruku!

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27225 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27225
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata