Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani
Imao sam pad na ski stazi i tom prilikom udario bradom o prilicno zategnutom snegu.Imam 53 godina.Proslo je vec 4 dana a bolovi u oba vilicna zgloba ne prestaju i to prilikom uzimanja hrane pa cak i govora.U stanju mirovanja bolova nema.Prilikom pokretanja vilice cujem neko blago i tiho pucketanje u levom delu ispod uva.Da li je u pitanju neko istegnuce ligamenata i usled toga upala...otekline nema.Koji lek uzimati???...koliko ovaj bol moze potrajati jer je krajnje nezgidno prilikom uzimanja hrane.??
Hvala na odgovoru i savetu i srdacan pozdrav.

Ivica - 10. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Ivica,

"krckanje, pucketanje" pri otvaranju usta ukazuju ma moguća oboljenja i oštećenja donjoviličnog zbloba.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak i posetite specijalistu maksilofacijalne hirurgije kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i preduzela adekvatna terapija.

Do tada, izbegavajte odgrizanje i žvakanje čvrste hrane, žvakanje velikih zalogaja, dugo držanje otvorenih usta kao i forsiranje navedenih kretnji donje vilice.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata