Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,

Interesuje me da li bih mogla promeniti postojece plombe u ustima. Imam ih cetiri i veoma su stare. Jedan zub me boli kada grizem doktorka u drzavnoj kaze da nije pokvaren, ali on zaista boli na zagrizaj, pa mozda ipak postoji kvar ispod. Citala sam da plombe traju pet godina i da ih posle toga treba menjati, a moje su tu vec 10 cak i vise i zub boli. Zamenil bih tu jer mi zaista smeta sto me zub boli, ali i druge plombe bez obzira na to da li postoji kvar ili ne preventivno. Da li to moze?
Jovana

Jovana - 15. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Jovana,

da, može.

Bol na zagrižaj može biti uzrokovan prisustvom i zapaljenjem parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, prisustva patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova zuba i slično. Da bi se utvrdio uzrok tegoba koje opisujete neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak (snimak svih zuba obe vilice) i zakažete pregled kod stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata