Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Iz kojih razloga se ne stvari krvni ugrusak nakon vadjenja nekog zuba,konkretno osmice?
Prije sedam dana sam izvadila osmicu i dva,tri dana nakon toga imam konstantne bolove?Stomalog mi je rekao da je to usljed ne stvaranja krvnog ugruska,pa me izmedju ostalog zanima iz kojih razloga se on ne stvori?
Vec danima stavljaju mi lijek na ranu...Koliko otprilike ta bol moze trajati?
Pozdrav

Tamara - 30. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Tamara,

u literaturi postoji više teorija o etiologiji alveolitisa: trauma, poremećaj cirkulacije u alveoli, poremećaj lokalnog metabolizma u alveoli i slično, ali nijedna od njih nije u potpunosti prihvaćena, prema tome ne zna se tačan uzrok njegovog nastanka.

U slučaju alveolitisa neophodno je ranu iskiretirati radi provociranja krvarenja i formiranja krvnog ugruška, i potrebna je aplikacija odgovarajućih medikamenata. S obzirom da je često potrebno nekoliko poseta stomatologu u terapiji alveolita, savetujemo Vam da imate strpljenja i odlazite na redovne kontrolne preglede kod stomatologa kako bi se terapija sprovela do kraja.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata