Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, izvadila sam šesticu prije 3 dana (nakon popravka i vađenja živaca i liječenja korjena). Nakon vađenja, zubar mi je pokazao zub, i rekao ova dva bijela korjena su bila upaljena a ova dva krvava, nisu i taj zub vam nikad ne preošao. Valjda je on vidio dal je sve izvadio i da ništa ne fali. Nenormalno mi pulsira i svaki dan me boli jače, kao da iglom ritmički nabada netko u ranu, tablete uopće ne djeluju, rana djeluje ok ima onu nelu sivkastu-bijelu površinu...ali probadanje je neljudsko, neljudsko. Sad je petak navečer, ja više nemam pojma što da radim, samo želim da prestane da probadajuća užasna neizdrživa bol. Naravno pulsira i zub do tako da mi nabija paniku. Ujutro kad sam se probudila, mislila sam da mi jzabio netko 20 noževa u ranu, takva bol da zanijemiš od užasa. Molim vas.

Adela Tokalić - 01. 01. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Adela,

tegobe koje opisujete najčešće ukazuju na otežano zarastanje rane koje nastaje usled propadanja krvnog ugruška (alveolitis). U tom slučaju potrebna je kiretaža (čišćenje) rane kako bi se uklonio celokupan sadržaj, isprovociralo ponovno krvarenje, i formirao nov (zdrav) krvni ugrušak. Moguća je i primena određenih medikamenata koji se stavljaju u ranu i ne vade se, kao i upotreba jodoform štrajfne koja se menja na dva dana.

Drugi uzrok bola može biti oboljenje zubne pulpe ("živca") nekog od susednih zuba, i u tom slučaju neophodno je lečenje kanala korena zuba. Više o tome možete pročitati ovde. Takođe, trebalo bi isključiti prisustvo i inlamaciju parodontalnog džepa.

Iz svega navedenog savetujemo Vam da se javite stomatologu koji je vadio zub radi kontrolnog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze i primene odgovarajućih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata