Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, izvađen mi je živac na šestici (gornja vilica) krajem jula 2015. godine. Nikakvih problema nisam do pre 2 dana. Zub je počeo da me boli kada žvaćem. Izuzetno mi prija kada pijem hladno i kada stavljam hladne obloge. Uglavnom me boli kada žvaćem, ali ponekad me probudi bol iz čista mira. Pijem kafetin. Imam osećaj kao da me boli ceo obraz. A bol me podseća na onaj bol kada se čiste kanali. E sad, u zubu nikakav osećaj nemam, ni na hladno ni na toplo, niti na hladan vazduh. Kada grizem imam osećaj kao da kidam tkivo u korenu. Boli me ispod jagodice kada pritisnem.
Unapred zahvalan na odgovoru

Miloške - 10. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Miloške,

ukoliko je urađeno adekvatno lečenje zuba, što se može proveriti pregledom i kontrolnim Rtg snimkom zuba, uzrok bola na zagrižaj može biti predimenzinirana plomba jer takav zub dolazi u prevremeni kontakt sa zubima suprotne vilice. U tom slučaju potrebno je samo ukloniti višak plombe.

Uzrok navedenih tegoba može biti prisustvo patološkog procesa u kosti u regiji oko vrha korena zuba, i tada je pored kanalne terapije često potrebna i oralno-hiruška terapija (apikotomija/cistektomija).

Spontan bol, koji opisujete može biti i posledica oboljenja zubne pulpe (živca) nekog od susednih zuba i u tom slučaju je potrebna kanalna terapija korena zuba. Više o tome možete pročitati ovde.

Dakle, da bi se postavila tačna dijagnoza, a samim tim i adekvatan plan terapije neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka zuba, te Vam savetujemo da se obratite svom stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata