Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, izvadjena mi je donja sestica pre 5 dana. Rana dobro zarasta, po misljenju stomatologa. Ali konstantno osecam tup bol u celoj donjoj vilici. Ne mogu normalno da otvorim usta, da jedem, cak mi je otezano da se nasmejem. Zubi su mi jako osetljivi, pogotovo svi donji desno zubi. Prilicno sam tolerantna na bol, i ovo nije neizdrzivo. Ali je bol stalan i ne smanjuje se intezitet, pa pitam da li je to sve ocekivano i normalno i koliko dugo moze da traje?
Hvala unapred i srdacan pozdrav

Milena Mitrovic - 12. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Milena Mitrovic,

otežano otvaranje usta može biti posledica trizmusa (grč) mišića nastalog kao posledica traume prilikom aplikovanja lokalne anestezije.Takođe, ukoliko je intervencija dugo trajala uz jako otvaranje usta slične tegobe se mogu javiti. U oba slučaja tegobe spontano postepeno prolaze u toku nekoliko dana i najčešće bez terapije.

Savetujemo Vam da ne izbegavate otvaranje usta već naprotiv, potrebno je da radite u toku dana što više puta vežbe otvaranja usta. Informacije o vežbama koje je potrebno da radite možete pročitati ovde.

Takođe, savetujemo da posetite još jednom Vašeg oralnog hirurga radi kontrolnog pregleda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26245 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26245
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata