Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,

javljam Vam se ponajviše zbog toga što je moja doktorica još tri tjedna na godišnjem odmoru. Naime, imala sam dublje pokvarenu desno gore peticu. Zub je prvo bušen i privremeno zatvoren te sam bila naručena za pregled nakon mjesec dana. Kada sam došla opet doktorica je vidjela da još uvijek ne može staviti plombu te je stavila lijek u zub i zatvorila na dva tjedna. Kada sam došla na sljedeći pregled doktorica je rekla da se sada može zatvoriti zub i stavila je plombu. Zub je zatvoren prije točno sedam dana, a posljednjih dana osjetim ponekad bol pri četkanju četkicom i na pritisak prstom, pulsiranje u tom zubu ili zubu pored, ne mogu točno procijeniti. Jučer me boljela cijela desna strana, kao da me boljela kost iznad kod obraza. Zabrinula sam se da nije nešto ozbiljno, da ne bi došlo do gangrene.
Zanima me što Vi savjetujete. Kontaktirala sam i dežurnu doktoricu koja je rekla kako zub ne bi trebao boljeti, no ako se nastavi da dođem.
Hvala unaprijed!
Lijep pozdrav

Tihana - 01. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Tihana,

uzrok Vaših tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu nekog od navedenih zuba, ali i oboljenje navedenog ili nekog od susednih zuba.

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće sa sigurnošću znati o čemu je tačno reč.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata