Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, jedinica u gornjoj vilici je dugo lijecena, zivac je izvadjen i zub je potpuno potamnio a pri tom se javlja i pulsiranje iz zuba. Zelim raditi krunice pa ako mi mozete reci, da li je kod takvog zuba moguce izlijeciti korijen da podnese krunicu i ako ne, koliko vremena treba da prodje od vadjenja zuba do stavljanja mosta ? Hvala

Ana - 09. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

neophodno je kliničkim pregledom i obaveznom analizom Rtg snimka navedenog zuba sagledati uzrok prebojavanja (neadekvatno punjenje te zaostajanje raspadnutog tkiva unutar kanala korena, nepotpuno uklonjen karijes, zaostajane paste za punjenje u predelu krunice zuba, neadekvatan ispun...). S obzirom da navodite pulsirajući bol navedenog zuba, potrebno je utvrditi uzrok bola, a to može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa ili prisustvo i zapaljenje patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba (cista), kada je potrebno ponovno lečenje kanala korena zuba, a po potrebi hirurško uklanjanje procesa (apikotomija).

Nakon uklanjanja uzroka prebojenosti moguće je beljenje avitalnog zuba, ili ukoliko nedostaje veći deo krunice zuba savetuje se izrada keramičke krunice.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i odredio adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata