Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Juce sam izvadila osmicu dole desno,ispod koje je bio poveci proces. Jutros sam se probudila sa otokom u tom delu,koji se spusta nize ka vratu,tesko gutam,i bol je pulsirajuci. Prepisali su mi sinacilin na osam sati,i paracetamol (koji mi slabo deluje na bol) jer dojim bebu,pa ne smem nista jace. Da li je normalan to proces ili bi trebalo ipak da odem da mi pogledaju ranu opet?

Neda M - 07. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Neda M,

pojava bola i otoka normalna su pojava nakon takve intervencije. Otok je obično najveći 48 sati nakon vađenja zuba nakon čega se postepeno smanjuje i nestaje u roku od nekoliko dana. 

Savet u slučaju pojave otoka je više puta u toku dana na otečeno mesto spolja postavljanje hladnih obloga (ne led!), izbegavanje konzumiranja vruće hrane i napitaka kao i spavanje na toj strani lica.

Ukoliko se bolovi pojačavaju i otok uvećava neophodno je da ponovo posetite stomatologa, po mogućstvu oralnog hirurga.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26215 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26215
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata