Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, juce sam vadila gornju sesticu na desnoj strani, nije bilo bolova i zub mi je brzo odstranjen. Medjutim posle nekoliko sati osetila sam da iz rane visi nesto kao krvava kesica. Da li je to normalno? Da li mogu sama da skinem to ili da se obratim stomatologu?

Lola - 11. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Lola,

promena koju navodite je najverovatnije krvni ugrušak, koji se stvara neposredno nakon vađenja zuba i  predstavlja deo normalnog procesa zarastanja rane nakon vađenja zuba.

Ne savetujemo ispiranje rane, i "vađenje" krvnog ugruška, s obzirom da u tom slučaju može doći do komplikacija u zarastanju rane.

Verujemo da nemate razloga za zabrinutost.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26930 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26930
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata