Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Kako odrzavati higijenu nakon vadjenja zuba? Sta izbegavati po pitanju hrane i pica, nacinu jela? Koliko je potrebno da koliko toliko zaraste rana da bismo mogli normalno da funkcionisemo?
Hvala unapred na odgovoru, pozdrav

Tica - 02. 02. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Tica,

Vreme koje je potrebno za mekotkivno zarastanje rane najčešće iznosi oko 2 nedelje dok je za zarastanje i obnavljanje kosti neophodno 6 meseci. Nakon 2 nedelje pacijenti obično nemaju više nikakvih tegoba.

Oralnu higijenu održavajte redovno, na uobičajen način, sa posebnom pažnjom u predelu rane (nežno četkati). Ispiranje usta vrši se pasivno, dakle vodom ali bez intenzivnog mućkanja i ispljuvavanja kako ne bi nastalo oštećenje krvnog ugruška.

Prvi dan nakon vađenja zuba potrebno je izbegavati vruću hranu i napitke, sve hladno će Vam prijati. Ranu ne treba ispirati prvih 24h, u slučaju pojave bola bilo koji analegetik će Vam olakšati tegobe, potrebno je samo izbegavati analgetike na bazi acetil-salicilne kiseline kako ne bi prouzrokovali krvarenje iz rane.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata