Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Lijecio sam zub gornja desna trojka.
izvadjen je zivac iz korijena zuba sada su mi stavili neki kalcijum koji mora stajati 21 dan u zubu,posle toga bi trebali da pune zub.E sada moja zubarka mi je rekla da su mi "zidovi" zuba jako tanki i da ce mi vjerovatno morati ugradjivati kocic za pojacanje istog.Zanima me kakva je to procedura i sta se desava sa mojim zubom ako mi ugradjuju taj kocic u zub da ga pojaca,posto imam citavu krunicu zuba to znaci da mi nece ukloniti moju krunicu zuba da bi mi stavili neku umjetnu ili ako bi mi mogli malo objasniti.
Nadam se da ste razumjeli pitanje i da cu dobiti odgovor hvala.

Soldat - 01. 07. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovani Soldate,

nakon korektnog kanalnog lečenja zuba kada je ostalo malo zdravog zubnog tkiva ili su zidovi prirodne krunice zuba tanki radi ojačanja zuba u korenski kanal se ugrađuje kompozitni kočić-fiber post a rekonstrukcija kruničnog dela može da se izvrši postavljanjem kompozitne (bele) plombe ili izradom keramičke krunice.

Druga vrsta kočića je individualna livena nadogradnja koja se ugrađje u kanal korena zuba samo kada se planira keramička krunica .

Sdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27894 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27894
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata