Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
liječio sam zub šesticu prije pola godine(bušenje iglicama kanalića). Stomatolog je uradio plombu, sve je bilo uredu. Sada se pojavila jaka bol, a stomatolog kaže da pijem antibiotike i ukoliko bol ne prođe potrebno je izvaditi zub. Koji je vaš savjet?
Unaprijed Vam hvala.

Edin - 17. 07. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Edin,

potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi tačnu dijagnozu. Uzrok tegoba može biti pomenuti zub, usled prisustva patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, kada je potrebno ponovno lečenje kanala korena zuba.

Takođe, uzrok bola može biti i neki od susednih zuba ili zuba suprotne vilice, s obzirom da bl može da iradira (da se širi).

Vađenje zuba predstavlja poslednju terapijsku opciju ukoliko zub nikako nije moguće adekvatno izlečiti i sačuvati.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak i ponovo posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata