Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani,
Moj problem pocinje od nepostojanja dvojki u donjoj vilici. Na snimku se jasno vidi da ih nema u vilici. U vezi sa tim razmak izmedju zuba u donjoj vilici je velik. Sestice u donjoj vilici su izvadjene, nakon izvadjenje sestice imam jos dva zuba sa obje strane. Medjutim, stomatolog mi je danas rekao da mi rastu umnjaci i da ce imati prostora za njih jer su sestice izvadjene. Uopste mi sada nije jasno moje stanje sa zubima. Da li iz navedenog mozete da pokusate da mi rasvjetlite situaciju? Hvala unaprijed!
Srdacan pozdrav.

Sanela - 17. 11. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Sanela,

u pitanju je urođen nedostatak zametaka stalnih "dvojki". Navedeno stanje može da se reši na nekoliko načina - ortodontskom terapijom i postavljanjem postojećih zuba u pravilan zubni niz, ugradnjom implantata i izradom krunica na njima ili izradom keramičkog mosta (što zahteva brušenje susednih zuba).

Koje je najbolje rešenje u Vašem slučaju neophodno je utvrditi kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka, te Vam savetujemo da posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu ortodoncije, kako bi Vam bilo predloženo najbolje terapijsko rešenje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata