Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, moj sin ima 28 god. Rodjen je sa rascepom gornje usne i kad je imao 11 meseci operisan je na VMA. Svi zubi su mu izrasli na vreme i promenjeni u stalne osim gornjih jedinica (mlecnih) koje su mu izrasle oko dvanaeste godine starosti i jos uvek su u vilici. Nosio je mobilne proteze do pre dve godine bez uspeha. Stomatolog nam je rekao da su stalne jedinice visoko i da verovatno nikad nece izaci a postojeci su krivi i visoko postavljeni tako da mu to smeta i fizicki i psihicki. Obracam vam se sa pitanjem kako resiti problem i da li je moguce ugraditi implante na te jedinice jer niko nije hteo da ih vadi ili da im izvrsi nadgradnju. Vrhovi tih zuba su uvisini korena dvojki. Unapred zahvalna Suzana iz Nisa

Suzana, Nis - 01. 02. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Suzana,

ukoliko postoje zametci stalnih jedinica, najkvalitetnija opcija je da se ti zubi postave u zubni niz. To je posao koji zajednički odradjuju oralni ili maksilofacijalni hirurg i ortodont. Da li je to izvodljivo i šta je potrebno mogao bih da komentarišem tek nakon pregleda i analize snimka. U svakom slučaju smatram da bi takvu mogućnost trebalo maksimalno ispitati.

Opcija sa implantatima je u opticaju i vrlo izvesno da je izvodljiva, ali bi tada bilo neophodno da se neiznikli zubi hirurški izvade.

Kada se već pristupi hirurški do njih, zašto se onda ne bi izvukli, a ne vadili.

Ukoliko ste u mogućnosti pošaljite nam bar OPT snimak.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata