Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, Moj sin ima 3,5 godine i ima pokvarene gornje jednice i dvojke do desnih. Sve ostalo je savrseno. Pre godinu dana uradjena je drenaza na sva cetiri zubica zbog oticanja, a nikakva popravka nije bila moguca. Na desnima iznad zubica se povremeno pojavljuje gnojna tackica,a oticanja posle drenaze vise nije bilo. Molim Vas za savet, da li te zubice treba izvaditi, i da li ce sve to uticati na rast i zdravlje stalnih zubica. Unapred zahvalan !

Nebojsa Grubisic - 04. 04. 2011.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Nebojša,

intervencija koja je pružena Vašem mališanu je standardna za tu dijagnozi i uzrast deteta.

Ukoliko se drenažni otvor na  zubu posle svakog obroka očisti, mogućnost komplikacija je mala, te se mlečni zub može još zadržati u zubnom nizu.

U slučaju ponovne  pojave komplikacija (otok, bol) pristupa se vađenju problematičnih zubića.

U zavisnosti o veličine periapikalnih promena (promene oko vrha korena) može doći do oštećenja zametka stalnog zuba, ali srećom to se retko dešava.

Srdačno

 

 

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata