Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, moja cerka ima 7 godina i tri meseca. Gornje dvojke ispale su pre vise od godinu dana i jos ne nicu. Gornje i donje jedinice pocele su da nicu odmah nakon ispadanja, a vrlo brzo i donje dvojke. Gornje dvojke su vec dugo natecene (desni) i vidi se oblik zuba, ali nikako da "proviri". Treba li nam pregled ili kakva intervencija? Inace, svi zubici su zdravi, nikad nije bilo nikakve intervencije na mlecnim zubicima. Nikle su sve cetiri sestice, proletos smo ih "zalili". Za sada su se stalni zubi koji su nikli lepo poredali, a i u gornjoj vilici ima prilicno mesta za dvojke. Unapred hvala! Daliborka

Daliborka - 22. 09. 2020.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

     Poštovana Daliborka,

nicanje stalnih zuba je individualno i ono zavisi od čitavog niza faktora.

Najvažniji je svakako prisustvo zametka stalnog zuba, što se kod Vašeg deteta može zapaziti i palpacijom i potvrditi. Brzina nicanja zuba u velikoj meri zavisi i od položaja zametka stalnog zuba.

Savet je da se detetu napravi digitalan OPT snimak (80% manje zračenje) i odvedete ga kod  stomatologa i ortodonta koji će nakon analize pomenutog snimka  zatim videti njihov položaj i eventualno preduzeti i lečenje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata