Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,

Moje prvenstveno pitanje je da li se putem snimka zuba (rendgena) moze videti svaki moguci postojeci problem?
Naime, osetila sam blagi bol u seštici, otišla uradila snimak (posto sam pre imala situaciju da postoji kvar, ali iznutra, spolja se nista ne vidi) i otisla kod zubara. On je tvrdio da nema nista ni po snimku ni po spoljasnjem pregledu zuba. Prestala sam da osecam taj blagi bol, nelagosnost. Medjutim posle tri nedelje počeo je da reaguje na hladno i pritisak, dva tri dana malo jaceg intenziteta, zatim slabije, ali posle nedelju dana i dalje reaguje. Posle izvesnih proba i s obzirom da me zub u momentu ponovnog pregleda nije boleo, zubar mi je ocistio samo dzep izmedju dva zuba i savetovao da sacekamo. Nakon toga meni zub i dalje reaguje,dobila sam savet da koristim dan dva pastu za osetljive desne iako nisam ranije primetila da imam problem s tim ako ne prodje da vadimo zivac iako na snimku ne vidi nikakav problem. Da li mislite da treba vaditi zivac zbog navedenih simptoma iako na snimku sve izgleda u redu?
Hvala unapred na izdvojenom vremenu.

Elena - 28. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Elena,

adekvatna dijagnoza se postavlja na osnovu kliničkog pregleda, upotrebom određenih kliničkih testova i analizom Rtg snimka koji predstavlja pomoćno dijagnostičko sredstvo.

Oboljenje zubne pulpe (pulpitis) nije vidljivo na Rtg snimku. Dakle, neophodno je kliničkim pregledom utvrditi tačnu dijagnozu i sprovesti adekvatnu terapiju.

Savetujemo Vam da ponovo posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata