Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani,
Moje stanje je takvo da moram da ugradim 4 implanta (allon4) i istog dana dobijam zube.
Interesuje me da li bi trebala uraditi neko ispitivanje (analiza krvi, ) prije intervencije obzirom da mi je ustanovljena trombofilija prije par godina? I da li ova intervencija moze dovesti do neke autoimune bolesti? Iskreno imam strah ali sam prinudjena jer drugo resenje ne postoji (osim klasicne proteze).

Unaprijed zahvalna
Dunja

Dunja - 08. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Dunja,

s obzirom da imate trombofiliju, neophodna je saglasnost i odgovarajuća priprema od strane nadležnog hematologa za izvođenje intervencije.

S obzirom da se implanti izrađuju od biokompatibilnih materijala, nije moguće da izazovu nastanak autoimunog oboljenja.

Savetujemo da se o svemu konsultujete sa Vašim oralnim hirurgom pre intervencije.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24912 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24912
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata