Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani, molila bi Vas za savjet. Sin od 4 i pol godine danas je bio kod dječjeg stomatologa. Bio je vrlo nemiran i cijeli zahvat je prošao u placu. Uglavnom liječena mu je gornja četvorka. Doktor je prvo pobrusio,stavio lijek u zub i zatvorio. Rekao je da je moguće da će ga boliti dok se živac ne umrtvi i u slučaju bolova da mu dam paracetamol. Sve mi je jasno,medjutim termin nam je dao za točno dva mjeseca. U toj silnoj strci i placu nisam uspjela ni baciti pogled na papirić koji je on osobno napisao. Malo mi je sumnjivo da lijek koji umrtvuje živac toliko dugo stoji u zubu.znam da meni osobno lijek je stajao u zubu max 3 tjedna,malo sam zabrinuta i bojim se da nije možda došlo do nekog propusta ili nije diskutabilno niti problem da lijek u mlijecnom zubu stoji toliko dugo. Pročitala sam sve odgovore na pitanja u vezi djecje stomatologije na Vašoj stranici i doktorica je jednom odgovoru detaljno opisala postupak koji je mom sinu danas radjen ali je isto tako napisala da se lijek vadi za 5-7 dana.sta je i meni kao laiku logično.Molim Vas možete li mi reci da li to ovisi možda u vrsti lijeka,da li se brinem bezveze ili da odem kod drugog stomatologa nastaviti liječenje?Hvala Vam unaprijed ..pozdravi iz Istre ..zabrinuta mama

Zeljka - 09. 02. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Željka,

postoji više medikamenata koji se mogu staviti u zub. Ukoliko je u pitanju medikament na bazi kalcijuma, preporučljivo je da stoji duži vremenski period- do dva meseca. Lek za "umrtvljavanje" živca, generalno deluje do dve nedelje (u zavisnosti od proizvođača), nakon čega je preporučljivo da se terapija sprovede do kraja. Ukoliko lek za umrtvljavanje živca i privremena plomba stoje duži period postoji veća verovatnoća da dođe do popuštanja i/ili  ispadanja privremene plombe, a potom i infekcije kanala korena zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28988 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28988
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata