Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovani, molim vas za pomoc! Pre deset meseci, poceli su mi bolovi u vilici, tacnije ukocenost vilice, nemogucnost da je otvorim skroz ali ne osecam nikakvo skljocanje ili slicno. Stomatolog mi je prvo rekao da su u pitanju umnjaci koji nemaju gde da izadju, ja sam ih sve izvadila i sada nakon sto sam izvadila poslednji umnjak i dalje osecam isti bol, koji se sada jos cesce pojavljuje, bukvalno svaki dan. Bol se ispoljava u zadnjem delu vilice, cini mi se u predelu zgloba i slepoocnice a ponekad me bole i svi zubi. Nakon operacije umnjaka bila sam kod proteticara na stomatoloskom fakultetu on mi je rekao da su zglobovi u redu ali mi nije rekao ni da snimim vec me je poslao kod ortodonta da uradim fixnu jer imam nepravila zagrizaj, i da je to najverovatnije uzrok bola. Zanima me da li nesto drugo moze biti uzrok ili je fixna resenje ? Unapred zahvalna

milica - 15. 03. 2010.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Milice,

nemoguće je, na ovaj način, tvrditi šta je uzrok i/ ili rešenje.

Teorija da bi se ortodontskom terapijom stanje moglo popraviti, je dobro razmišljanje. E sad, da li nešto drugo može biti uzrok? Može.

Posavetujte se još eventualno sa maksilofacijalnim hirurgom i neurologom.

Objašnjenje: nemoguće je isključiti problem u zglobu bez Rtg snimka i to treba da uradi maksilofacijalni hirurg. Drugo, moguća je opcija, da je u pitanju neka neuralgija, a za to vam treba pregled neurologa.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27668 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27668
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata